Ring oss for mer info. Halden, Sarpsborg, Fredrikstad, Moss og Oslo: 815 032 52

Tigern har huvudroll i miljöarbete

 Visste du att 2022 är Tigerns år?.

På Nordens Ark pågår ett projekt med syfte att rädda amurtigern, men även andra stora utrotningshotade kattdjur som snöleopard och persisk leopard ingår i stiftelsen räddningsarbete.

Ett led i stiftelsens miljöarbete är samarbetet med Göteborgsbaserade miljödiplomeringsföretaget SamCert AB.

SamCerts VD Ann-Sofie Gustafsson är mycket nöjd med att vara en del av det världsomfattande arbetet. Nordens Ark har idag projekt omfattande ett 80-tal arter, bland annat persisk leopard, amurtiger och amurleopard.

-        Det kan man kalla ett miljöarbete med klös, skrattar hon.

SamCert miljödiplomerar många olika verksamheter i Västsverige och hjälper till att bygga miljöledningssystem. Såväl på Nordens Ark som i andra verksamheter handlar det om handledning, årliga miljörevisioner och utfärdande av miljödiplom.

Linnea Johansson är den som främst ansvarar för miljöarbetet på Nordens Ark.

-        Miljöarbetet är en oerhört viktig del av vår verksamhet, säger hon. Vår kärnverksamhet riktar sig direkt mot miljömålen. Vi vill ju göra så lite avtryck som möjligt och minska på utsläpp och förbrukning. Då krävs en effektiv miljöledning och genom miljörevision med hjälp av SamCert får vi viktiga underlag till vårt arbete.

Nordens Ark tar varje år emot cirka 120 000 besökare. Anläggningen är öppen alla dagar året runt, men av förklarliga skäl är det under sommarsäsongen trycket är högst.

-        Alla våra djur är ursprungligen hemmahörande i nordiskt klimat, fortsätter Therese Patriksson. Det innebär att de i stort sett vistas utomhus den mesta tiden.

Anläggningen har många olika projekt igång med olika samarbetspartners. Utöver däggdjuren handlar det om grodor och andra amfibier, insekter, fjärilar och skalbaggar.

Ett mycket lyckat projekt som Therese Patriksson gärna framhåller gäller pilgrimsfalken där Nordens Ark under många år samarbetat med många olika aktörer.

-        Nu flyger pilgrimsfalken lite varstans och våra insatser behövs inte längre.

Få en gratis behovsanalyse

Fields marked with * are required

Captcha Image Reload image challenge

SamCert AB

Opplærings-, rådgivnings- og revisortjenester tilknyttet organisasjoners styringssystemer. Sertifisering iht. ISO9001, ISO14001 og OHSAS18001.

Møt oss på våre informasjonsmøter i Oslo og Østfold. Kontakt oss for mer informasjon
Ring oss på 815 032 52

Selskapsinformasjon

SamCert AB
C/O KGH Accountancy & VAT Services AS
Isebakkeveien 25, 1789 HALDEN
Telefon: 815 032 52
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.