Ring oss for mer info. Halden, Sarpsborg, Fredrikstad, Moss og Oslo: 815 032 52

SamCert kund tar stort steg för klimatet

SamCert har för tionde året medverkat till att företaget Koster Marin miljöcertifierats.

Koster Marin trafikerar i huvudsak sträckan Strömstad-Koster med sina åtta fartyg.

Daniel Eriksson, tekniskt ansvarig på Koster Marin, drivs av ett stort miljöengagemang och han är mycket nöjd med samarbetet med SamCert.

 

- Det är viktigt att ha ett bra tänk när det gäller miljön, säger han. SamCert finns nära till hands och det är lätt att ta kontakt och jag känner att vi får ett bra stöd. När man ser behoven i miljöarbetet är det positivt med en extern part för att hitta bra lösningar. Både SamCert och RISE erbjuder hjälp och stöttar oss.

Koster Marin tar nu ytterligare ett steg på miljöområdet. Fartyget Kostervåg, som trafikerar Kosterfjorden 350 dagar per år, kommer att elektrifieras. Därigenom minskas de årliga utsläppen med cirka 700 ton koldioxidekvivalenter.

Ombyggnaden sker på varvet Swedeship på Tjörn och ska vara klar den 1 april 2022. Av totalkostnaden 23 miljoner kronor har Koster Marin fått löfte om ett statsbidrag på 9 miljoner kronor inom ramen för det så kallade Klimatklivet.

- Jag utgår att vi kommer att hinna till den 1 april, säger Daniel Eriksson, med ett leende. Det är ett erfaret varv.

Som ansvariga för en stor del av transporterna i den marina nationalparken är Koster Marin det företag som transporterar flest människor över Kosterfjorden. För dessa transporter finns ett avtal med Västtrafik, som bland annat ställer krav på miljöledningssystem. Ett sådant system utarbetas med stöd av SamCert.

Koster Marin trafikerar i huvudsak sträckan Strömstad-Koster med sina åtta fartyg.

Få en gratis behovsanalyse

Fields marked with * are required

Captcha Image Reload image challenge

SamCert AB

Opplærings-, rådgivnings- og revisortjenester tilknyttet organisasjoners styringssystemer. Sertifisering iht. ISO9001, ISO14001 og OHSAS18001.

Møt oss på våre informasjonsmøter i Oslo og Østfold. Kontakt oss for mer informasjon
Ring oss på 815 032 52

Selskapsinformasjon

SamCert AB
C/O KGH Accountancy & VAT Services AS
Isebakkeveien 25, 1789 HALDEN
Telefon: 815 032 52
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.